Nutrition questions for kids

Nutrition questions for kids

 Kids needs to learn about health and fitness from young age.

It is very much important for them to learn about nutrients and the foods they eat.

Habit of eating healthy food will keep them well fit to face the challenge of the world.

Ask your kids some of the basic nutrition questions given below. Results/answers are simple and provided below.

 Nutrition questions for kids:

1. How many serves of fruit do you usually eat in a day, including fresh, canned and dried fruit?

a) none

b) one

c) two or more

Answer: C

2. Which of the following is the heart-healthiest food choice? (Circle one.)

a) Chicken nuggets

b) Beans

c) Hot dogs

d) Hamburgers

Answer: b

3. How many serves of salad and vegetables do you usually eat in a day, including raw and cooked vegetables?

a) none

b) between one and three

c) four or more

Answer: C

4. How many servings of fruits and vegetables should you eat every day?

a) 1-3

b) 2-4

c) 5-9

d) 10-15

Answer: C

5. How many snack foods – such as chips, chocolate or cake – do you usually eat in a day?

a) three or more a day

b) one to two a day

c) none

Answer: C is the best answer.  (tell your kids why C is the best answer)

6. How many sugary drinks do you usually drink in a day, including cordial, fizzy drinks and fruit juice?

a) two or more a day

b) one to two a day

c) none

 Answer: C is the best answer (tell your kids why C is the best answer)

7. Which of the following contains 100% fruit juice? 

a) Orange soda

b) Orange juice

c) Fruit punch

d) Powdered drink mix

Answer: b

8. Which of the following is lowest in fat

a) 2% milk

b) Whole milk

c) Skim milk

d) Low-fat milk

Answer: C

9. Which mineral helps build strong bones?

a) Iron

b) Calcium

c) Zinc

d) Potassium

Answer: b

10. What causes tooth decay

a) Bacteria

b) Sugar and starches

c) Acids

d) All of the above

 Answer : d

 


Author: Sumana Rao | Posted on: June 1, 2018

Recommended for you

Write a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow us on Facebook